Pakkettenabonnementen

Onze biologische groenten en fruit bieden we aan in (twee)wekelijkse pakketten. Vanaf 2023 hebben we 2 nieuwe types abonnementen:

 • winterabonnementen: voor de periode van 27 februari tot 7 april bieden we ook pakketten aan in een apart abonnement. We vullen de pakketten met groenten uit onze eigen tunnels, aangevuld met groenten van collega's. Meer info
 • keuzeabonnementen: stel zelf je pakket samen uit ons assortiment fruit, groenten en andere,  of kies je zelf je ophaalfrequentie. Meer info vind je meer onderaan deze pagina.   

 Volgende weken voorzien we geen pakketten (voor seizoen 2023):  6 tem 19 februari, 10 tem 21 april,  14 tem 20 augustus,  30 otkober tem 5 november, 25 december tem 7 januari 2024. 

(Twee)wekelijkse pakketten

We telen op ons veld een 60-tal verschillende soorten biologische groenten, en verschillende soorten biologisch fruit. Deze vind je terug in onze (twee)wekelijkse pakketten. 

 • Er zijn groentepakketten en fruitpakketten. Je schrijft in voor 1 van de 2 of voor allebei. 
 • De boer bepaalt de inhoud van het pakket op basis van wat er op een bepaald moment oogstklaar is. Aanpassingen aan het pakket zijn niet mogelijk. 
 • Je haalt je pakket wekelijks of tweewekelijks op op je gekozen ophaalpunt
 • 38/19 weken (wekelijks/tweewekelijks): begin eind april/begin mei, einde eind januari/begin februari

Dit is de goedkoopste formule, en vraag het minste werk van jou (en ook van de boer. win-win dus): elke week of elke twee weken staat je pakket voor je klaar. Dit is de werking zoals we ze al jaren kennen. 

 

Nadeel van deze formule is dat er geen keuzevrijheid is in samenstelling van je pakket. 

 

Kun je je pakket niet ophalen door verlof of ziekte? Geef je pakket van die week dan door aan iemand anders (familie, vriend, buur, ...). Lukt dat niet, laat dan even iets weten. Zo vermijden we dat we onze zorgzaam geteelde producten moeten weggooien.

Weet je niet zeker welk formaat groentepakket je wil, of wil je testen of pakketten voor jou een goeie formule zijn? Schrijf dan in voor een proefabonnement (4 opeenvolgende weken). 

Keuzeabonnementen - op maat

Onze keuzeabonnementen geven je de mogelijkheid om

 • zelf te kiezen welke producten je in je pakket steekt en/of
 • zelf te kiezen welke weken je ophaalt.

Je bestelt elke keer via onze webshop. Dat kan een mix zijn van groenten, fruit en eventuele andere producten zoals sappen, honing, ..., of een pakket dat wij samenstellen. De hoeveelheden die je van een bepaalde groente/fruit kunt bestellen is afhankelijk van het aanbod en het type pakket dat je kiest. Is de oogst beperkt, kun je maar een beperkte hoeveelheid bestellen. Is er overvloed van een bepaalde groente, dan kun je daar uiteraard veel van bestellen.

 

Je hebt geen vaste bestelfrequentie, die bepaal je zelf.  

 

Je schrijft je in voor een heel seizoen (9 maanden, van mei tot en met januari), en krijgt dan per maand een budget dat je kunt opgebruiken in onze webshop. Je kunt dus niet je hele jaarbudget in 1 keer op bestellen, we moeten immers iedereen kunnen voorzien van groenten en fruit. Je kiest wel zelf de frequentie van bestellen binnen een maand. 

 

Je hebt meer keuzevrijheid, maar je moet wel zelf je bestelling ingeven op het moment dat je iets wil. Je engageert je om negen maanden lokaal en seizoensgebonden te kopen, wij zijn zeker dat we afzet hebben, en een inkomen. Voor de boer en de boerin betekent deze formule meer werk, dus je betaalt daarom in verhouding wel meer.

 

Richtlijn voor de keuze van de grootte van het pakket: 

 • Een groot keuzepakket raden we aan voor een gezin vanaf 3 personen. 
 • Een medium keuzepakket voor 1à2 personen
 • Een mini keuzepakket voor 1 kleine eter

 

Praktisch

Ophaling pakketten

 • VremdVeld: maandag van 17h tot 19h
 • In Ranst (Vaartstraat): maandag van 19h30 tot 21h
 • In Borsbeek (Floris Primslei): maandag van 17h tot 19h
 • In Oelegem (Knodbaan): dinsdag van 19h30 tot 21h
 • In Boechout (Breemlaan): donderdag van 18h tot 20h
 • In Hove (Wayenborg): donderdag  van 17h tot 20h30 

 

Voor de ophaalpunten Borsbeek, Hove, Oelegem: de pakketten worden hier na het ophaalmoment terug opgehaald, zodat we ze koel kunnen zetten in de koelcel in Vremde. Raak je er niet op tijd, dan kan je de dag nadien je pakket in Vremde ophalen na afspraak (dus niet op je gebruikelijke ophaalpunt). 

 

Ons seizoen loopt niet het ganse jaar door. Als je met vakantie gaat, loopt je abonnement  door. Groenten, fruit en bloemen stoppen immers niet met groeien, en zijn er maar in een bepaalde periode.  

Betalen

Als betalen in een keer niet evident is, kun je ervoor kiezen om je betaling te spreiden over vier opeenvolgende maanden. Om de administratieve last voor onszelf te beperkten, draagt in een keer betalen onze voorkeur weg. 

Nieuwsbrief

We houden je wekelijks op de hoogte van de inhoud van de groentepakketten en de nieuwtjes op de boerderij. Via de mail die je ontvangt kun je ook nog bijbestellingen plaatsen. 

Bekijk ook even ons huisreglement